Függőség!

2009.04.06. 03:16

Hellóka!

Ahh..mint köztudott rólam, könyvbuzi vagyok. Egyszerűen imádok olvasni, és ha valamit találok ami tetszik, akkor ráfüggök. És mostanában állandó jelleggel ez történik velem. Rosszabb vagyok mint egy drogos.
Ez most lehet hogy ajánlóféle is lesz, mivel úúúgyis le fogom írni hogy miről szólnak a könyveim. És hátha ettől kedvet kaptok páran hogy elolvassátok őket. Vagy úgy egyáltalán, hogy olvassatok. Én régen sose szerettem olvasni. Az általános iskolás kötelező olvasmányok valahogy kiölték belőlem a könyvek iránti szeretetet (piszok mákos Jókai Mór, mert tuti hogy lelőném ha visszamehetnék a múltba..) A lényeg az, hogy a nővérem Enikő, nagyon szeretett mindig is olvasni és egy csomó könyve van/volt. Amikor egyszer náluk voltam, rábeszélt egyre. Azóta tart nálam a mánia. És mindenfélét olvasok tényleg. Tehát amiket mostanában olvastam, és hirtelen eszembe jutnak:

Sci-fi és fantasy rajongóknak ajánlanám Jeffrey Stone - Éj trilógiáját. Nem vagyok egy sci-fi fan, de ez tényleg nagyon tetszett. Aki szereti a szerepjátékokat és az azokra épülő sz.gépes játékokat, tuti hogy fanja lesz ennek a könyvnek. Mert pont egy ilyen képzelt világban játszódik. Nekem elsőre a WOW jutott róla eszembe. Ott vannak hasonló fajok. A 3 könyv egyébként nem drága egyáltalán, és a lustáknak íródott, mivel nem is valami hosszú. Kicsit sajnáltam is, de tovább már fölösleges lett volna húzni a dolgot. Szerintem többnyire antikváriumokban lehet megtalálni.

Akik buknak a romantikus, történelmi hátterű könyvekre irtózatos mennyiséget tudok ajánlani, ha közel áll hozzám, akkor adni is. De egy nagyon jó sorozat, Bertrice Small - Tengerek Asszonya kezdésű családregénye. I. Erzsébet uralkodása alatt játszódik. Igaz, nekem kicsit már átment túl szexelősbe, de izgalmas, és sokszínű. És sok helyen játszódik. Továbbá képet ad az akkori Anglia, Írország és Algír világáról. Sajnos ez is antikvár sorozat. Kicsit régi.

És jönnek a vámpíros könyvek. Nah ezeken függök. Első körben amit senkinek NEM ajánlok, az az Interjú a vámpírral, Ann Rice tollából. Szerintem borzasztó könyv, és fárasztó stílusban ír a nő. Ebből kifolyólag a vámpírkrónikák többi részére sem vagyok kíváncsi. Tehát kimarad a Kárhozottak királynője és a többi is.
Aztán következik egy általam nagyon favorizált sorozat, Laurell K. Hamilton - Anita Blake vámpírvadász kisasszony "története".Nálunk eddig 13 része jelent meg, júniusban jön a 14. Én tuti hogy megyek megvenni. :) Humoros, akciódús, enyhén romantikus, az utolsó kötetek felé pedig enyhén eltúlzott pornográfiával felspékelt könyvek. Egy olyan világban játszódik, ahol a vámpírok rendes állampolgárok, menő szakma a halottkeltés, és kifejezetten gyakoriak az alakváltók is. Nem nehéz kitalálni hogy a történet kulcsfigurája Anita Blake, a nagyszájú törpilla, nekromanta, vámpírvadász, leopárdkirálynő, farkas lupa....stb. Érdemes elolvasni. Bár srácoknak kicsit biztos furcsa lesz egy nő szemszögéből megírván. Érdekes lehet elképzelni ahogy "felvettem a tűsarkút, a harisnyát és a miniszoknyát" Ha-ha!
Harmadikként következzen az, amitől mostanában mindenki el van ájulva. Stephenie Meyer: Twiglight(Alkonyat) című könyve. Nos...szerintem egy totál átlagos szerelmes tiniregény, annyi plusszal, hogy a kis hősszerelmes pasink egy vámpír. A könyv kb. 4-500 oldal, és talán 4 oldalnyi akció van benne. Tehát aki azt keresi benne, ne vegye meg:). De unaloműzőként tökéletes. Nekem nem tartott sokáig. A második részét pedig 100% hogy nem venném meg. De remélem lesz valaki olyan angyali, hogy ideadja. :D
Negyedikként jöjjön a mostani favoritom, J.R. Ward - Fekete tőr testvériség sorozata. Bevallom, az első résztől az Éjsötét szeretőtől nem voltam túlságosan elájulva. Az új írók stílusát mindig meg kell szokni. De a második rész már hihetetlenül jóóó! Ajánlom mindenkinek aki bukik az ilyen könyvekre. Itthon még csak 4 rész jelent meg. Amcsiban előttünk járnak kettővel, és már Ward írja a 7. részt.

Na, de evezzünk el a vámpíroktól. Van ám még egy sorozat amit olvasok. Ez pedig Cecily von Zeigesar - Bad Girl sorozata. A tv-ben egyébként Pletykafészek címen fut, de nem sok köze van a könyvhöz a szereplők azonosságán kívül. A New York-i elit csajok és srácok életéről szól, akik természetesen totál gazdagok, menő egyetemre készülnek, ha úgy van akkor kábszereznek, vedelnek, és giccses klubokba járnak. Nem tudnám megindokolni hogy miért tetszik, de tetszik. Itthon a 7. résznél járunk. Mondjuk senki ne várjon mély gondolatokat, és mondanivalót. Csak spontán könyv. Majdnem mindenki tudna hasonlót írni.

Ajánlanék azoknak is, akiknek tetszett a Zabhegyező. Ez pedig nem más, mint Bret Easton Ellis- Nullánál is kevesebb c. könyve. Elég fiatalon írta, de 1-2 jelenetnél már előkerül az Amerikai Psycho perverziójának a szele is. Erről igazán ajánlót nem tudnék írni, mivel akkor elmesélném az egészet, és semmi pláne nem lenne benne. Tessék beszerezni és elolvasni. Szerintem megéri!

Na, ahogy elnézem jó hosszúra nyújtottam. Majd talán egyszer még ajánlózok egyet! Addig is, ha tehetitek olvassatok sokat, jót tesz a fantáziának, a szókincsnek, meg még sok mindennek!:D Apropó, ha valaki tud valami jó könyvet ajánlani, bátran írja le kommentbe, vagy ha bátortalan és ismer, akkor msn-en.

pussz, Dorianne

A bejegyzés trackback címe:

https://extrasick.blog.hu/api/trackback/id/tr821048815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DZsói 2009.04.06. 13:53:31

Hajjjj csak rá ne élvezz az új könyvre (fekete tőr testvériség)! :D:D:D
süti beállítások módosítása